Spettekaka

Spettekaka, spettkaka, spiddekaga eller spiddekage. Kärt barn har många namn. Denna skånska specialitet är verkligen inte för alla, men man bör smaka om det bjuds.

Ingredienser (30 portion)

250 g smör
5 dl socker
5 ägg
5 dl potatismjöl
Garnering
kristyr

Tillagning

Tänd en öppen eld.

Rör smör och socker pösigt.

Tillsätt äggen ett i taget.

Arbeta in mjölet litet i sänder till en jämn smet.

Ringla smeten mycket sakta under gräddningen på ett roterande träspett framför öppen eld.

Låt spettekakan svalna.

Garnera med kristyr.

You May Also Like

1.melker

det var gott men svårt att göra
2.sofia

den smakade lite för mycket ägg :( aranas var den mycket god
3.albin

Gått!!!!!!!
4.Ida

Super bra! älskar det
5.Anna-Lisa

de borde vara nutella smak på den >:( och de borde heta spättekaka istället för spettekaka, det låter mer skånskt
6.archnoood

asså ja spettekaka gilla very much jag bra svensk.
7.Typisk skåning

Har ej tillagat det än men det var jätte kul att råka bränna ner mitt hus med den öppna elden.
8.Elsa

jätte bra


* = Obligatoriskt fält