Hemgjort vaniljsocker görs traditionellt genom att man stoppar ned urskrapade vaniljstänger i socker och låter det stå och dra.
Detta recept på vaniljsocker är ett mycket snabbare sätt att få ut maximalt med smak ur sina vanlijstänger.
Hemgjort vaniljsocker görs traditionellt genom att man stoppar ned urskrapade vaniljstänger i socker och låter det stå och dra.
Detta recept på vaniljsocker är ett mycket snabbare sätt att få ut maximalt med smak ur sina vanlijstänger.
1 vaniljstång
1 urskrapad vaniljstång
300 g strösocker
Lägg vaniljstängerna i en matberedare och kör med kniven på högsta hastighet i någon minut.
Tillsätt strösockret och kör på högsta hastighet i två minuter.
Sila sockretgenom en finmaskig hushållssil.
Häll tillbaka de vaniljbitar som är samlas i silen tillsammans med hälften av sockret.
Kör återigen någon minut på högsta hastighet och sila igen.
Upprepa gärna förfarandet ännu en gång.
Förvara vaniljsockret i en lufttät burk.