Väldigt snabba frukostbullar som funkar bra om brödet är slut och man tröttnat på scones.
Snabba frukostbullar
Ingredienser (10 portion)
25 g jäst
2 ½ dl fingervarmt vatten
1 msk honung
2 msk olivolja
1 nypa salt
1 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
uppvispat ägg
linfrön eller sesamfrön
Tillagning
Smula jästen och lös i vattnet.
Tillsätt honung, olivolja, salt, grahamsmjöl och 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en deg.
Blanda resten av vetemjölet med bakpulvret och arbeta snabbt in det i degen.
Forma 8 bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla bullarna med ägg och strö på valfria frön, eller låt bli.
Sätt in i kall ugn och sätt den på 200 grader (ej varmluft). Grädda i 25 -30 minuter.
Låt svalna lite på galler innan servering..