Smultrontårta

Lyx är en känsla inte en prislapp. Plockar man själv smultronen och vildhallonen till den supersomriga tårta så infinner sig lyxkänslan garanterat utan att det kostar många kronor.

Smultron hittar man oftast i vägrenen på skogsvägar och vildhallon stortrivs på kalhyggen. Båda mognar från mitten av juli i stora delar av landet.

[ssba-buttons]

Ingredienser (12 portion)

Sockerkaksbotten
3 ägg
3 dl strösocker
6 msk varmt vatten
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Vildhallonfyllning
3 dl vildhallon
2 msk strösocker
Garnering
4 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl smultron

Tillagning

Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt vattnet under vispning.

Blanda bakpulver och vetemjöl. Tillsätt detta till äggsmeten under omrörning.

Häll smeten i en välsmord och bröad rund form med löstagbar kant.

Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka så att den är genombakad.

Låt svalna och dela därefter i två delar.

Vildhallonfyllning: Blanda vildhallon och strösocker. Bre ut fyllningen mellan de två sockerkaksbottenhalvorna.

Garnering: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.

Bred ut vaniljgrädden över hela tårtan.

Strö ut smultronen över tårtan.

Fler liknande recept