Smulpaj med krusbär

Krusbär är förvisso goda att äta som de är, men att gör man den här enkla smulpajen så blir det lite mer festligt.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 liter snoppade krusbär
1 dl strösocker
½ msk potatismjöl
Smuldeg
2 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör
½ dl hackad mandel

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg krusbären på ett smort ungssäkert fat.

Blanda socker och potatismjöl. Strö blandningen över krusbären.

Blanda mjöl och socker i en skål.

Finfördela smöret i blandningen så att det blir en grynig massa.

Tillsätt mandeln och fördela blandningen över krusbären.

Grädda pajen i c:a 30 minuter. Bären skall vara mjuka och ytan frasig och guldbrun.

Låt svalna något och servera med grädde eller vaniljsås.

Fler liknande recept