
Krusbär är förvisso goda att äta som de är, men att gör man den här enkla smulpajen så blir det lite mer festligt.
Krusbär är förvisso goda att äta som de är, men att gör man den här enkla smulpajen så blir det lite mer festligt.
1 liter snoppade krusbär
1 dl strösocker
½ msk potatismjöl
Smuldeg
2 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör
½ dl hackad mandel
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg krusbären på ett smort ungssäkert fat.
Blanda socker och potatismjöl. Strö blandningen över krusbären.
Blanda mjöl och socker i en skål.
Finfördela smöret i blandningen så att det blir en grynig massa.
Tillsätt mandeln och fördela blandningen över krusbären.
Grädda pajen i c:a 30 minuter. Bären skall vara mjuka och ytan frasig och guldbrun.
Låt svalna något och servera med grädde eller vaniljsås.