Krusbär är förvisso goda att äta som de är, men att gör man den här enkla smulpajen så blir det lite mer festligt.
Smulpaj med krusbär
Ingredienser (4 portion)
1 liter snoppade krusbär
1 dl strösocker
½ msk potatismjöl
Smuldeg
2 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör
½ dl hackad mandel
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg krusbären på ett smort ungssäkert fat.
Blanda socker och potatismjöl. Strö blandningen över krusbären.
Blanda mjöl och socker i en skål.
Finfördela smöret i blandningen så att det blir en grynig massa.
Tillsätt mandeln och fördela blandningen över krusbären.
Grädda pajen i c:a 30 minuter. Bären skall vara mjuka och ytan frasig och guldbrun.
Låt svalna något och servera med grädde eller vaniljsås.