Smörkolakyssar

En utsökt god liten kaka med mycket choklad- och kolasmak

Ingredienser (15 portion)

100 g mjukt smör
100 g ljust muscovadosocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk
50 g kyld Mars
175 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
50 g kyld Mars
100 g mörk choklad
2 msk mjölk

Tillagning

Värm ugnen till 160 grader. Smöra två plåtar med bakplåtspapper.

Lägg smör och muskovadosocker i en matberedare och arbeta i ca 2 minuter tills blandningen är lätt och fluffigt.

Tillsätt ljus sirap, vaniljsocker och mjölk. Kör matberedaren tills allt blandats.

Hacka en kyld Mars och lägga i mixern tillsammans med mjölet och bakpulvret. Kör matberedaren tills en fast deg bildas.

Forma 30 valnöts-stora bollar och placera på plåtarna.

Grädda i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna på plåten i 5 minuter, ta sedan bort och låt svalna på ett bakgaller.

Fyllning: Hacka Mars och mörk choklad, och lägg i en liten tjockbottnad kastrull med mjölken. Värm försiktigt under omrörning tills blandningen är slät och glansig.

Ta bort från värmen och kyl tills det är bredbar.

Fördela fyllningen på hälften av cookiesarna och tryck ihop med den andra hälften.

Fler liknande recept