Smal kladdkaka med rom och aprikoser

Aprikoserna läggs i rom för att få riktigt god smak och dessutom blir kakan extra saftig. Aprikosgeléet på toppen gör du enkelt med aprikospuré från barnmatsburk. Vispad grädde är gott att servera till.

Ingredienser (10 portion)

Kaka
100 g torkade aprikoser
2 msk rom
2 stora ägg
2 dl strösocker
1 burk kesella lätt (250 g)
1 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 tsk bakpulver
Garnering
100 g aprikoser
2 msk rom
1 gelatinblad
1 msk vatten
1 burk aprikospuré (200 g)
2 msk strösocker
Tillbehör
lättvispad grädde

Tillagning

Finhacka aprikoserna och lägg dem i rommen, gärna 8 timmar. Gör likadant med aprikoserna till garneringen.

Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanten.

Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kesella.

Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner aprikoserna i mjölet och rör ner i ägg- och sockervispet.

Häll smeten i formen. Grädda på andra falsen nerifrån i ca 20 minuter. Låt kallna.

Garnering: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och låt det smälta med 1 msk vatten i en kastrull. Blanda med lite av aprikospurén och sedan resten. Bred över tårtan.

Strö över aprikoshacket.

Fler liknande recept