Smal kladdkaka med rom och aprikoser

Aprikoserna läggs i rom för att få riktigt god smak och dessutom blir kakan extra saftig. Aprikosgeléet på toppen gör du enkelt med aprikospuré från barnmatsburk. Vispad grädde är gott att servera till.

[ssba-buttons]

Ingredienser (10 portion)

Kaka
100 g torkade aprikoser
2 msk rom
2 stora ägg
2 dl strösocker
1 burk kesella lätt (250 g)
1 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 tsk bakpulver
Garnering
100 g aprikoser
2 msk rom
1 gelatinblad
1 msk vatten
1 burk aprikospuré (200 g)
2 msk strösocker
Tillbehör
lättvispad grädde

Tillagning

Finhacka aprikoserna och lägg dem i rommen, gärna 8 timmar. Gör likadant med aprikoserna till garneringen.

Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanten.

Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kesella.

Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner aprikoserna i mjölet och rör ner i ägg- och sockervispet.

Häll smeten i formen. Grädda på andra falsen nerifrån i ca 20 minuter. Låt kallna.

Garnering: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och låt det smälta med 1 msk vatten i en kastrull. Blanda med lite av aprikospurén och sedan resten. Bred över tårtan.

Strö över aprikoshacket.

Fler liknande recept