Skånska äppelscones

Fräscha scones med härlig äppel- och kanelsmak. Bre bara på lite smör och njut.

Ingredienser (8 portion)

2 g vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
½ dl yoghurt
½ dl mjölk
2 dl tärnade syrliga skånska äpplen
1 tsk smör
2 msk strösocker
kanel

Tillagning

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda allt utom yoghurt och mjölk i matberedare.

Tillsätt yoghurt och mjölk. Blanda helt snabbt till en klibbig massa.

Fräs äppelbitarna i smöret.

Tillsätt sockret och låt smälta.

Låt svalna och strö på kanel.

Blanda äppelbitarna med degen.

Forma åtta runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i c:a 10 minuter.

Servera genast.

Fler liknande recept