Fräscha scones med härlig äppel- och kanelsmak. Bre bara på lite smör och njut.
Skånska äppelscones
Ingredienser (8 portion)
2 g vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
½ dl yoghurt
½ dl mjölk
2 dl tärnade syrliga skånska äpplen
1 tsk smör
2 msk strösocker
kanel
Tillagning
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda allt utom yoghurt och mjölk i matberedare.
Tillsätt yoghurt och mjölk. Blanda helt snabbt till en klibbig massa.
Fräs äppelbitarna i smöret.
Tillsätt sockret och låt smälta.
Låt svalna och strö på kanel.
Blanda äppelbitarna med degen.
Forma åtta runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i c:a 10 minuter.
Servera genast.