
Goda knäckebröd med sesamfrön.
Goda knäckebröd med sesamfrön.
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 dl grovt rågmjöl
2 dl rågsikt
3-4 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 dl sesamfrön
Smula jäösten och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig.
Blanda mjölsorterna och saltet i en skål. Tillsätt degvätskan och arbeta ihop till en deg med elvispens degkrokar.
Täck bunken med bakduk och låt jäsa c:a 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Klä bakplåtar med bakplåtspapper.
Knåda degen väl på mjölat arbetsbord tills den är slät och smidig.
Forma degen till en rulle och skär rullen i 16 bitar
Kavla ut bitarna med sesamfrön på bordet (De utkavlade plattorna ska vara ca 20 cm i diameter).
Grädda mitt i ugnen 7-8 min i omgångar.
Låt knäckebröden svalna på galler.
Låt knäckebröden torka över natten innan de läggs i en burk.