Schackrutor

En spröd kaka med två smaker som man lätt gör själv. Förvara i en lufttät burk så håller de minst en vecka.

Ingredienser (40 portion)

270-300 g vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör
2 msk kakaopulver
2 msk vaniljsocker

Tillagning

Lägg mjölet i en hög.

Gör en fördjupning i mjölet. Dela smöret i mindre bitar och lägg i det tillsammans med strösockret.

Arbeta snabbt ihop allt till en deg med hjälp av fingrarna.

Dela degen i 2 delar. Arbeta in kakao i den ena degdelen och vaniljsocker i den andra.

Låt de båda degarna vila i kylskåp en stund om degen blivit väldigt mjuk.

Dela båda degarna i 2 delar och rulla ut alla 4 delar till 25-30 cm längd.

Lägg ihop dem till en längd och lägg in den minst en halvtimme i kylskåpet.

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär längden i ca 40 delar och lägg dem på bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Fler liknande recept