En spröd kaka med två smaker som man lätt gör själv. Förvara i en lufttät burk så håller de minst en vecka.
Schackrutor
Ingredienser (40 portion)
270-300 g vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör
2 msk kakaopulver
2 msk vaniljsocker
Tillagning
Lägg mjölet i en hög.
Gör en fördjupning i mjölet. Dela smöret i mindre bitar och lägg i det tillsammans med strösockret.
Arbeta snabbt ihop allt till en deg med hjälp av fingrarna.
Dela degen i 2 delar. Arbeta in kakao i den ena degdelen och vaniljsocker i den andra.
Låt de båda degarna vila i kylskåp en stund om degen blivit väldigt mjuk.
Dela båda degarna i 2 delar och rulla ut alla 4 delar till 25-30 cm längd.
Lägg ihop dem till en längd och lägg in den minst en halvtimme i kylskåpet.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär längden i ca 40 delar och lägg dem på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.