En vuxenvariant på chokladbollar med fyllig härlig smak från romen. Använder man mörk rom blir det allra godast.
Romkulor
Ingredienser (20 portion)
50 g russin
3 msk mörk rom
100 g mörk blockchoklad
2 dl florsocker
50 g kokosfett
50 g chokladströssel
Tillagning
Koka upp vatten och häll det över russinen. Låt dem rinna av i en sil och torka dem.
Hacka russinen fint och lägg dem i en skål. Häll på rommen.
Riv chokladen fint i en skål och tillsätt florsockret. Blanda väl.
Smält kokosfettet och rör ner det i chokladmassan, lite i taget.
När chokladmassan börjar stelna tillsätter man russinen.
Ställ i kylskåpet att några timmar.
Dela massan i 20 lika stora bitar som formas till runda kulor.
Rulla dem i strössel och låt dem torka på ett svalt ställe.
Förvara kulorna i kylskåp i burk med lock.