Romkulor

En vuxenvariant på chokladbollar med fyllig härlig smak från romen. Använder man mörk rom blir det allra godast.

Ingredienser (20 portion)

50 g russin
3 msk mörk rom
100 g mörk blockchoklad
2 dl florsocker
50 g kokosfett
50 g chokladströssel

Tillagning

Koka upp vatten och häll det över russinen. Låt dem rinna av i en sil och torka dem.

Hacka russinen fint och lägg dem i en skål. Häll på rommen.

Riv chokladen fint i en skål och tillsätt florsockret. Blanda väl.

Smält kokosfettet och rör ner det i chokladmassan, lite i taget.

När chokladmassan börjar stelna tillsätter man russinen.

Ställ i kylskåpet att några timmar.

Dela massan i 20 lika stora bitar som formas till runda kulor.

Rulla dem i strössel och låt dem torka på ett svalt ställe.

Förvara kulorna i kylskåp i burk med lock.

Fler liknande recept