
En vuxenvariant på chokladbollar med fyllig härlig smak från romen. Använder man mörk rom blir det allra godast.
En vuxenvariant på chokladbollar med fyllig härlig smak från romen. Använder man mörk rom blir det allra godast.
50 g russin
3 msk mörk rom
100 g mörk blockchoklad
2 dl florsocker
50 g kokosfett
50 g chokladströssel
Koka upp vatten och häll det över russinen. Låt dem rinna av i en sil och torka dem.
Hacka russinen fint och lägg dem i en skål. Häll på rommen.
Riv chokladen fint i en skål och tillsätt florsockret. Blanda väl.
Smält kokosfettet och rör ner det i chokladmassan, lite i taget.
När chokladmassan börjar stelna tillsätter man russinen.
Ställ i kylskåpet att några timmar.
Dela massan i 20 lika stora bitar som formas till runda kulor.
Rulla dem i strössel och låt dem torka på ett svalt ställe.
Förvara kulorna i kylskåp i burk med lock.