Goda fikabullar som går bra att frysa.
Rimbobullar
Ingredienser (24 portion)
30 g jäst
2 dl mjölk
150 g smör
1 msk strösocker
6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör
¾ dl socker
2 tsk vaniljsocker
Till pensling
ägg
Tillagning
Smula jästen i en bunke.
Rör ut den med den mjölken.
Rör fettet mjukt med sockret.
Blanda det med jäsvätskan och nästan allt mjölet.
Arbeta ihop till en deg.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en avlång fyrkant, 28 x 42 cm.
Sporra eller skär ut fyrkanter, 7 x 7 cm.
Rör fettet till fyllningen mjukt med strösocker och vaniljsocker.
Lägg klickar av fyllningen på varje fyrkant, vik upp hörnen mot mitten och tryck till.
Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
Jäs under bakduk c:a 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen.