Radiokaka

Klassisk svensk kaka som såklart fått sitt namn för att den ser ut lite som fronten på en gammal transistorradio. Tycker man radiokaka är ett töntigt namn så kan man istället kalla den vid något av sina andra namn, som tex kexkaka, ischokladkaka eller källarkaka.

Ingredienser (20 portion)

200 g kokosfett
200 g mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
mariekex

Tillagning

Smält kokosfett tillsammans med blockchoklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna.

Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt.

Rör ner det avsvalnade kokosfettet.

Klä ev avlång form (typ en 1 1/2 liters brödform) med bakplåtspapper.

Börja med ett lager smet och varva sen mariekex och smet 3 gånger. Avsluta med smet.

Låt kaka stå i kylskåp några timmar eller över natten.

När den ska serveras skär man den i tunna skivor.

Fler liknande recept