Rabarbermuffins

Om man får en klen skör på sitt rabarberstånd kan det vara en bra idé att smaksätta muffins med de syrliga stjälkarna. Receptet ger c:a 24 små muffins.

[ssba-buttons]

Ingredienser (24 portion)

2 ägg
2 dl socker
50 g smält matlagningssmör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 nypa salt
Fyllning
100 g ansad rabarber
50 g smör
½ dl socker
100 g mandelmassa

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägg och socker.

Tillsätt smör och mjölk.

Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och salt och vispa ner i smeten.

Skär rabarbern i centimeterstora bitar och stek den i smör och socker tills den blir mjuk.

Fördela smeten i muffinsformar.

Tryck ner rabarberbitar och bitar av mandelmassan i varje muffins.

Grädda i mitt i ugnen c:a 10 minuter.

Fler liknande recept