
Om man får en klen skör på sitt rabarberstånd kan det vara en bra idé att smaksätta muffins med de syrliga stjälkarna. Receptet ger c:a 24 små muffins.
Om man får en klen skör på sitt rabarberstånd kan det vara en bra idé att smaksätta muffins med de syrliga stjälkarna. Receptet ger c:a 24 små muffins.
2 ägg
2 dl socker
50 g smält matlagningssmör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 nypa salt
Fyllning
100 g ansad rabarber
50 g smör
½ dl socker
100 g mandelmassa
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt smör och mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och salt och vispa ner i smeten.
Skär rabarbern i centimeterstora bitar och stek den i smör och socker tills den blir mjuk.
Fördela smeten i muffinsformar.
Tryck ner rabarberbitar och bitar av mandelmassan i varje muffins.
Grädda i mitt i ugnen c:a 10 minuter.