En fräsch och syrlig rabarberkaka med mandelmassa och citron. Servera med vaniljkräm, glass eller lättvispad grädde.
Rabarberkaka
Ingredienser (8 portion)
Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
¼ dl vatten
Fyllning:
50 g smält smör
1 dl strösocker
2 ägg
100 g riven mandelmassa
rivet skal av ½ citron
400 g rabarber
Tillagning
Degen: Blanda smör och vetemjöl till en smuldeg i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop snabbt.
Låt degen vila ungefär en timme i kylskåpet.
Tryck ut degen i en form, nagga botten och ställ i frysen ett tag.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fyllningen: Smält smöret till fyllningen och rör ner sockret.
Vispa ihop äggen och rör ner dem i kastrullen.
Sjud på svag värme och rör till smeten tjocknar.
Tillsätt riven mandelmassa och citronskal.
Skiva rabarbern och lägg i pajskalet.
Häll över krämen.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter