Rabarberkaka

En fräsch och syrlig rabarberkaka med mandelmassa och citron. Servera med vaniljkräm, glass eller lättvispad grädde.

[ssba-buttons]

Ingredienser (8 portion)

Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
¼ dl vatten
Fyllning:
50 g smält smör
1 dl strösocker
2 ägg
100 g riven mandelmassa
rivet skal av ½ citron
400 g rabarber

Tillagning

Degen: Blanda smör och vetemjöl till en smuldeg i en matberedare.

Tillsätt vattnet och arbeta ihop snabbt.

Låt degen vila ungefär en timme i kylskåpet.

Tryck ut degen i en form, nagga botten och ställ i frysen ett tag.

Sätt ugnen på 225 grader.

Fyllningen: Smält smöret till fyllningen och rör ner sockret.

Vispa ihop äggen och rör ner dem i kastrullen.

Sjud på svag värme och rör till smeten tjocknar.

Tillsätt riven mandelmassa och citronskal.

Skiva rabarbern och lägg i pajskalet.

Häll över krämen.

Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter

Fler liknande recept