
En fräsch och syrlig rabarberkaka med mandelmassa och citron. Servera med vaniljkräm, glass eller lättvispad grädde.
En fräsch och syrlig rabarberkaka med mandelmassa och citron. Servera med vaniljkräm, glass eller lättvispad grädde.
Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
¼ dl vatten
Fyllning:
50 g smält smör
1 dl strösocker
2 ägg
100 g riven mandelmassa
rivet skal av ½ citron
400 g rabarber
Degen: Blanda smör och vetemjöl till en smuldeg i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop snabbt.
Låt degen vila ungefär en timme i kylskåpet.
Tryck ut degen i en form, nagga botten och ställ i frysen ett tag.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fyllningen: Smält smöret till fyllningen och rör ner sockret.
Vispa ihop äggen och rör ner dem i kastrullen.
Sjud på svag värme och rör till smeten tjocknar.
Tillsätt riven mandelmassa och citronskal.
Skiva rabarbern och lägg i pajskalet.
Häll över krämen.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter