Pitabröd

Baka egna pitabröd till sin kebab eller falafel är enkelt och blir godare. Överblivna bröd går utmärkt att frysa.

Ingredienser (20 portion)

25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
½ msk honung
2 msk olivolja
13-14 dl vetemjöl

Tillagning

Smula ner jästen i en stor bunke. Rör ut den med lite av vattnet.

Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, olivolja och nästan allt mjölet. Degen ska vara lite kladdig.

Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

Sätt ugnen på 275°.

Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 delar.

Kavla ut varje del till en ½ cm tjocka rundlar.

Lägg dem på en smord eller bakplåtspappersbeklädd plåt.

Låt jäsa 15 min.

Grädda dem i 275° mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Låt kallna under bakduk. Skär en skåra mitt i bröden.

Fler liknande recept