
Baka egna pitabröd till sin kebab eller falafel är enkelt och blir godare. Överblivna bröd går utmärkt att frysa.
Baka egna pitabröd till sin kebab eller falafel är enkelt och blir godare. Överblivna bröd går utmärkt att frysa.
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
½ msk honung
2 msk olivolja
13-14 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en stor bunke. Rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, olivolja och nästan allt mjölet. Degen ska vara lite kladdig.
Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Sätt ugnen på 275°.
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 delar.
Kavla ut varje del till en ½ cm tjocka rundlar.
Lägg dem på en smord eller bakplåtspappersbeklädd plåt.
Låt jäsa 15 min.
Grädda dem i 275° mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Låt kallna under bakduk. Skär en skåra mitt i bröden.