
En överraskande men mycket god smakkombination i klassiskt brownieformat. Dessa brownies håller en vecka om de förvaras i ett lufttätt kärl.
En överraskande men mycket god smakkombination i klassiskt brownieformat. Dessa brownies håller en vecka om de förvaras i ett lufttätt kärl.
200 g smör
300 g blockchoklad
280g muscovadosocker
4 msk tranbärsjuice
4 ägg
200 g strösocker
1 tsk mald kanel
80 g torkade tranbär
100 g pistaschnötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form/pakplåt (ca 30x20 cm).
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt smör, socker och tranbärsjuice, värm försiktigt under omrörning tills att blivit en jämn massa.
Låt svalna lite och vispa därefter i äggen ett i taget. Vänd i kanel, mjöl och tranbär.
Bre ut halva smeten i formen, strö över nötterna, och bre därefter försiktigt över resten av smeten.
Sätt in mitt i ugnen och grädda i 25-30 minuter. Skär i fyrkanter direkt efter gräddning.