Påskbakelse

En variant på prinsessbakelse som passar bra till påskfirandet.

Ingredienser (6 portion)

Tårtbotten
3 ägg
1 ½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör
ströbröd
Vaniljkrämsfyllning
1 ½ dl vaniljkräm
1 påse snabb-gelatinmix
2 ½ dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Björnbärsfyllning
1 ½ dl björnbär
½ dl strösocker
Dekoration
250 gram gul marsipan
florsocker
6 marsipan-kycklingar
6 marsipan-ägg

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och ströbröa en avlång brödform.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver.

Sikta ned blandningen i smeten och blanda noga.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, c:a 30-35 minuter.

Lossa kakan från formens kant med en kniv.

Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.

Koka vaniljkrämen enligt anvisningar på förpackningens och låt den kallna.

Vispa grädden och blanda den med vaniljsockret.

Vispa ned snabbgelatinpulvret i vaniljkrämen enligt anvisningar på förpackningen. Vänd ner vaniljkrämen i grädden. Spara dock ¼ av grädden.

Skär kakan i 3 bottnar.

Mosa ihop björnbären med strösocker. Bred blandningen på den nedersta bottnen.

Lägg på nästa botten och bred på gräddkrämen.

Låt fyllningen bli bullig på mitten så att bakelserna får en rundad form.

Täck med den översta bottnen.

Bred ut den sparade vispade grädden i ett tunt lager på kakan.

Kavla ut marsipanen till ett lock som täcker hela kakan (Vänd ofta, och kavla den gärna på plastfilm så blir resultatet bäst).

Lägg försiktigt marsipanen på kakan och jämna till.

Ställ kallt i väntan på servering. Bakelsen blir godare om den får stå några timmar upp till ett dygn.

Dela längden i 6 bitar. Dekorera med florsocker, marsipankycklingar och marsipanägg.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält