Parmesanbullar

Goda frukostbullar som har en härlig fyllig arom från parmesanosten. Bör ätas nygräddade.

[ssba-buttons]

Ingredienser (14 portion)

50 g jäst
1 dl olivolja
4 dl kallt vatten
1 msk honung
2 dl durumvetemjöl
2 dl rågsikt
4-5 dl vetemjöl
1 msk havssalt
1 dl grovt riven parmesanost

Tillagning

Smula ner jästen i en degbunke och vispa ut den i olivoljan. Tillsätt vattnet och honungen.

Tillsätt mjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg. Tillsätt saltet mot slutet.

Låt jäsa i 1 timme.

Knåda ihop degen och kavla ut den. Strö på lite riven parmesanost. Vik ihop och i 14 delar. Rulla ihop till runda bullar.

Låt jäsa i 30-40 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Strö lite parmesanost över varje bulle.

Grädda mitt i ugnen 5 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 5 minuter.

Låt svalna på galler.

Fler liknande recept