Goda frukostbullar som har en härlig fyllig arom från parmesanosten. Bör ätas nygräddade.
Parmesanbullar
Ingredienser (14 portion)
50 g jäst
1 dl olivolja
4 dl kallt vatten
1 msk honung
2 dl durumvetemjöl
2 dl rågsikt
4-5 dl vetemjöl
1 msk havssalt
1 dl grovt riven parmesanost
Tillagning
Smula ner jästen i en degbunke och vispa ut den i olivoljan. Tillsätt vattnet och honungen.
Tillsätt mjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg. Tillsätt saltet mot slutet.
Låt jäsa i 1 timme.
Knåda ihop degen och kavla ut den. Strö på lite riven parmesanost. Vik ihop och i 14 delar. Rulla ihop till runda bullar.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Strö lite parmesanost över varje bulle.
Grädda mitt i ugnen 5 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 5 minuter.
Låt svalna på galler.