Ostfrallor

Nybakade och knapriga frallor med ost på är en trevligt sätt att starta en ny dag på. Degen är lätt att göra och riva lite ost är inte svår. Då har man allt man behöver för detta smaskiga rundstycke.

Ingredienser (12 portion)

25 g jäst
4 dl vatten
25 g smör
1 äggula
1 msk honung
1 tsk salt
9-10 dl vetemjöl
2 dl riven ost

Tillagning

Smula jästen i en degbunke.

Smält smöret. Därefter tillsätts vattnet. Värm vätskan till fingervarmt.

Lös upp jästen med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, äggulan och honungen.

Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i fem minuter. Tillsätt saltet på slutet.

Låt degen jäsa i 45 minuter.

Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i tolv delar. Forma runda bullar, som placeras på en plåt.

Låt jäsa minst 45 min.

Sätt ugnen på 225°.

Pensla bullarna med vatten. Strö på osten.

Grädda mitt i ugnen i 5 min. Sänk därefter värmen till 200° och grädda ytterligare 7 min. Låt svalna på galler under bakduk.

You May Also Like

1.Carina

Supergoda kommer att bakas många gånger
2.Nathalie

De blev hur hårda som hellst!!!bläää
3.Anna

Supergoda!Ska ta med receptet till min sida!
4.jossan

jag e inte klar än men händer något om man glömmer att sätta i salt?
5.Anna

Då du blir de väldigt hårda!!
6.Elin

Väldigt goda.
7.Sandra

Väldigt lätt, väldigt smidigt och väldigt gott :) Jag har bakat dessa flera ggr nu och min sambo blir lika glad varenda gång. Har förnyat dem lite nu och strött på lite pumpakärnor också. SMASKIGT!! Har faktiskt en plåt i ugnen just nu som doftar ljuvligt gott, ska sätta mig med en nygräddad fralla, en thekopp och en bra bok sedan och njuta :)
8.Johanna

Hur goda som helst och smidiga att göra, dessa kommer garanterat att göras fler gånger!
9.Änki

Verkligen asgoa! Har letat länge efter ett bra recept på ostfrallor! Dom här e verkligen en 10:a!
10.Hanna

Om man bakar med en kitchenaid, spelar det någon roll?
11.Jennifer

varför ska man ha dom i ugnen två gånger för ?
12.Receptcentralen.se

@Hanna Nej, de går alldeles utmärkt att göra med en kitchenaid! @Jennifer Du ska inte ha dem i ugnen 2 gånger. Däremot sänker man värmen efter 5 minter (med dem kavar i ugnen.
13.Sara

Ska det vara honung på burk eller i flytande form ?
14.Ida

Gjorde dom nyss kanon goda men blev bättre när man hade de i ugnen lite längre.
15.sofie

Dom blev ju gigantiska i ugnen, hade kunnat gjort dom mindre o fått fler för min del :) Spännande o se om dom motsvarar förväntningarna i smaken nu!
16.Patrik

Ojojoj
17.engla

Gästerna i vårt hotell var galna i brödet, hade även på lite oregano över osten på några av bullarna, även dem gick åt!
18.Stina§

Högsta betyg fast jag inte smakat ännu. Jag tror på mig själv som en väldigt bra bagare.
19.Molly

Fy tusan vilka goda bullar!!! Bakade dubbel sats och de blev helt underbara. De skall absolut bakas igen. lätt de bästa och godaste ostfrallor jag smakat! Hade även lite oregano på en del och det blev med fruktansvärt gott. MUMS
20.Bell

Jättegott!
21.Molly

Fy tusan vilka goda bullar!!! Bakade dubbel sats och de blev helt underbara. De skall absolut bakas igen. lätt de bästa och godaste ostfrallor jag smakat! Hade även lite oregano på en del och det blev med fruktansvärt gott. MUMS
22.Jhenny

Detta blev kanon, dock hade jag oturen att det inte blev mycket färg på dom. Men dom blev kanon verkligen :)
23.Tanja

Har bakat med detta recept massor med gånger och de blir alltid lika goda frallor!
24.Emelie

Bra och enkelt även för de hopplösa bagarna som annars får stenkakor! (för mig alltså)
25.Lisa

De blev hur goda som helst! Lade på lite havssalt tillsammans med osten på toppen, Underbart!
26.L8

Kanon! De gick lätt att göra och sedan gick de åt som smör i solsken! Klar favorit ! :-)
27.Linus

Fundersam! Jag har aldrig bakat matbröd men blev fundersam när jag följde detta recept. Min deg blev efter jäsning väldigt rinnig och jag behövde tillsätta ytterligare 2-4 dl mjöl när jag bakade ut degen för att över huvud taget kunna jobba med den. Kan det vara så att måttangivelserna i receptet blivit fel? Alternativt kanske degen ska vara så rinnig eller så är jag bara Sveriges sämsta bagare? Snart åker de in i ugnen i alla fall och så får vi se vad som händer. Just nu är förväntningarna dock blygsamma.
28.viktor

Väldigt goda. Dock var det inte någon färg på dom efter 5min(225)+7min(200) så fick köra lite längre. gjorde jag fel?
29.Katja

Supermumsiga, rekommenderas varmt.
30.n

Jättegoda! Gjorde dubbelsats och då smakade de tyvärr lite för mkt ägg.. Kan man minska äggulan till endast en om man gör dubbel sats?
31.Åsa

Fantastiskt goda !
32.Robert

Mycket bra recept, bakar de för tredje gången nu! ett bra tips är att blanda i lite örter i degen som t.ex. timjam, oregano och andra örter. mums
33.Åsa Torstensson

Frallorna var verkligen asgoda! Tog 1 tsk bakpulver i med. De blev så himla fluffiga! Kommer bakas ofta!
34.Lizette

Precis som Linus så fick jag oxå tillsätts betydligt mer mjöl än vad som angavs i receptet. Så vi får väl se hur det blir:)
35.Lizette

Supergoda ostfrallor blev det:) men som sagt mera mjöl!
36.Lizzy

Perfekt recept!
37.Lellan

Mkt trevligt recept! Går även bra att frysa innan jäsning o sedan jäsa i kylen över natten för färska frallor på morgonen :)
38.Roland

De bästa ostfrallor vi ätti
39.Christina

blev jättegoda frallor, men kan man göra ostbröd på detta receptet? Hur justerar jag ungnstiden?


* = Obligatoriskt fält