
Enkla frukostbullar som man förbereder snabbt och lätt kvällen innan. De är godast nybakta och passar inte att frysa in.
Enkla frukostbullar som man förbereder snabbt och lätt kvällen innan. De är godast nybakta och passar inte att frysa in.
25 g jäst
2 dl mjölk
1 dl kesella kvarg lätt
1 msk olivolja
1 msk rumsvarmt smör
2 tsk havssalt
6-7 dl vetemjöl
Innan gräddning
1 uppvispat ägg
½ dl sesamfrön
På kvällen: Rör ut jästen i mjölken.
Tillsätt kesella, smör, olivolja, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i tio bitar och forma dem till runda bullar.
Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i kylen att jäsa över natten 8-10 timmar.
På morgonen: Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö.
Grädda i mitten av ugnen c:a 10 min.
Låt bröden svalna.