Nattjästa frukostbullar

Enkla frukostbullar som man förbereder snabbt och lätt kvällen innan. De är godast nybakta och passar inte att frysa in.

[ssba-buttons]

Ingredienser (10 portion)

25 g jäst
2 dl mjölk
1 dl kesella kvarg lätt
1 msk olivolja
1 msk rumsvarmt smör
2 tsk havssalt
6-7 dl vetemjöl
Innan gräddning
1 uppvispat ägg
½ dl sesamfrön

Tillagning

På kvällen: Rör ut jästen i mjölken.

Tillsätt kesella, smör, olivolja, salt och det mesta av mjölet.

Arbeta ihop till en smidig deg.

Dela degen i tio bitar och forma dem till runda bullar.

Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i kylen att jäsa över natten 8-10 timmar.

På morgonen: Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö.

Grädda i mitten av ugnen c:a 10 min.

Låt bröden svalna.

Fler liknande recept