
En försvenskad variant av hemlagade Mozartkulor. De är vanligast vid jul, men lika goda året om. Alla konditorier i Salzburg har sin egen variant på Mozartkulor. Vårt recept är inspirerat av de goda Mozartkulorna från Viktor Schmidt.
En försvenskad variant av hemlagade Mozartkulor. De är vanligast vid jul, men lika goda året om. Alla konditorier i Salzburg har sin egen variant på Mozartkulor. Vårt recept är inspirerat av de goda Mozartkulorna från Viktor Schmidt.
200 g mandelmassa
100 g Odense-nougat eller annan kvalitetsnougat
100 g mörk blockchoklad eller mörk choklad
Kavla ut mandelmassan.
Skär nougaten i kuber och rulla dem till kulor.
Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad.
Klä nougat-kulorna med mandelmassa och runda till.
Doppa kulorna i den smälta chokladen (denna procedur går enklast med hjälp av gafflar).
Låt kulorna rinna av och lägg dem därefter på ett fat klätt med bakplåtspapper.
Förvara kallt. Håller i minst en vecka.