Mozartkulor

En försvenskad variant av hemlagade Mozartkulor. De är vanligast vid jul, men lika goda året om. Alla konditorier i Salzburg har sin egen variant på Mozartkulor. Vårt recept är inspirerat av de goda Mozartkulorna från Viktor Schmidt.

[ssba-buttons]

Ingredienser (25 portion)

200 g mandelmassa
100 g Odense-nougat eller annan kvalitetsnougat
100 g mörk blockchoklad eller mörk choklad

Tillagning

Kavla ut mandelmassan.

Skär nougaten i kuber och rulla dem till kulor.

Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad.

Klä nougat-kulorna med mandelmassa och runda till.

Doppa kulorna i den smälta chokladen (denna procedur går enklast med hjälp av gafflar).

Låt kulorna rinna av och lägg dem därefter på ett fat klätt med bakplåtspapper.

Förvara kallt. Håller i minst en vecka.

Fler liknande recept