Morotskaka med glasyr

Morotskaka är nyttigare än sockerkaka. Gillar man lime mer än citron kan man blanda det i glasyren till morotskakan.

[ssba-buttons]

Ingredienser (12 portion)

375 g farinsocker
2 ½ dl rapsolja
5 ägg
5-6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ msk bikarbonat
3 krm salt
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
450 g morötter, rivna
Citronglasyr
200 g philadelphiaost
2 msk vatten
1 dl florsocker
1 msk färskpressad citron

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader (150 grader om man har varmluft).

Blanda farinsockret med rapsoljan.

Blanda i äggen, ett i taget.

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och vaniljsocker och rör ner i smeten.

Rör till sist ner morötterna och häll smeten i en smord springform (form med löstagbara kanter).

Grädda mitt i ugnen i c:a 45 minuter.

Låts svalna lite och lossa därefter från formen. Låt svalna helt på galler.

Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred på.

Fler liknande recept