Mörk kladdkaka med ugnsbakade fikon

Mustig chokladtårta med ugnsbakade fikon. Servera med vaniljmascarpone eller vispad grädde.

Ingredienser (8 portion)

400 g hackad mörk blockchoklad av bättre kvalitet
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ dl strösocker
2 lättvispade ägg
1 msk smör
1 msk vetemjöl
Ugnsbakade fikon
8 färska fikon
2-3 msk flytande honung
Vaniljmascarpone
200 g mascarponeost
1 vaniljstång
2 tsk vaniljsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra och mjöla en form med löstagbar kant.

Smält chokladen med mjölk och grädde i vattenbad. Låt svalna något.

Blanda choklad, strösocker och ägg. Häll över i formen.

Grädda i cirka 25 minuter. Låt svalna.

Skär fikonen i 4 kvartar nästan ända ner till fästet.

Ringla över honungen och baka dem i cirka 10 minuter.

Blanda mascarponen med innehållet i vaniljstången.

Fler liknande recept