Mintkyssar

En fräsch pastill med mint- och chokladsmak.

Ingredienser (40 portion)

4 dl florsocker
1 dl kallt vatten
1 tsk ättikssprit
10 droppar pepparmintsolja
50 g mörk blockchoklad

Tillagning

Blanda florsocker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull.

Koka blandingen i c:a 10 minuter till 115 grader. (Använd termometer eller doppa två fingrar i kallt vatten, ta en droppe sockelag mellan fingrarna och för isär dem. Blandningen ska "tråda" sig.)

Häll upp sockerblandningen i en oljad skål (använd neural matolja).

Tillsätt pepparmintsoljan när massan svalnat lite. Arbeta in med en gaffel.

Sätt skålen över en kastrull med kokhett vatten och rör tills det blir tjockt.

Klicka upp massan i små klickar på bakplåtspapper och låt den stelna.

Smält blockchokladen i mikrovågsugn.

Lägg en klick blockchoklad på varje pepparmintspastill med hjälp av en tesked.

Förvara pastillerna i en burk med bakplåtspapper mellan varje lager.

Fler liknande recept