Mazariner

En av svenskarnas absoluta favoritkakor. De är enklare än man tror att göra själv. Tros vara uppkallad efter den italiensk-franske kardinalen Jules Mazarin (1602-1661).

[ssba-buttons]

Ingredienser (20 portion)

Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten

Tillagning

Deg: Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.

Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen.

Sätt ugnen på 175 grader

Fyllning: Blanda mandelmassa, socker och smör.

Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.

Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.

Grädda i mitt i ugn i cirka 12-14 minuter tills de fått fin färg.

Låt svalna på galler.

Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr.

Glasera kakorna när de kallnat.

Fler liknande recept