Mazariner

En av svenskarnas absoluta favoritkakor. De är enklare än man tror att göra själv. Tros vara uppkallad efter den italiensk-franske kardinalen Jules Mazarin (1602-1661).

Ingredienser (20 portion)

Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten

Tillagning

Deg: Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.

Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen.

Sätt ugnen på 175 grader

Fyllning: Blanda mandelmassa, socker och smör.

Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.

Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.

Grädda i mitt i ugn i cirka 12-14 minuter tills de fått fin färg.

Låt svalna på galler.

Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr.

Glasera kakorna när de kallnat.

You May Also Like

1.Mattias Zetterberg

Jättebra recept! Lätt att baka och smakar gott till kaffet.
2.Grazyna Borgström

enkelt och gott!!
3.nina

Tog ut kakorna efter 15 min. Lät dem svalna på galler osv. Sedan när vi skulle äta dem var de alldeles rinniga innuti. Riktigt sliskiga. De vart inte alls bra.
4.Annelie

Sitter och mumsar på en jättegod mazarin:) Lätt och bra recept men jag slängde i en halv dumle i varje gottigottgott. De blev över mandelmasse smet så då bakade jag bullar med smet i de blev också gott
5.Annelie

Sitter och mumsar på en jättegod mazarin:) Lätt och bra recept men jag slängde i en halv dumle i varje gottigottgott. De blev över mandelmasse smet så då bakade jag bullar med smet i de blev också gott
6.Anad

Samma har Nina, men jag tror mindre smor ar losningen till detta problem. Annars var receptet helt OK.
7.Ebba

Super bra!!!men hdde deem inne i ungerfär 20 min mums!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


* = Obligatoriskt fält