En av svenskarnas absoluta favoritkakor. De är enklare än man tror att göra själv. Tros vara uppkallad efter den italiensk-franske kardinalen Jules Mazarin (1602-1661).
Mazariner
Ingredienser (20 portion)
Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
Tillagning
Deg: Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader
Fyllning: Blanda mandelmassa, socker och smör.
Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.
Grädda i mitt i ugn i cirka 12-14 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler.
Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr.
Glasera kakorna när de kallnat.