Mangocheesecake

En smarrig cheesecake med smak av mogen mango.

Cheesecake, eller amerikansk ostkaka, skiljer sig väsentligt från svensk ostkaka. Om man gillar cheescake eller ostkaka är en smakfråga.

Vill man göra cheescaken i förväg så går det bra att frysa in den.

Ingredienser (8 portion)

Botten
150 g smör
30 g muscavado- eller farinsocker
60 g vetemjöl
40 g havregryn
20 g cocosflingor
Mangocheesefyllning:
350 g philadelphiaost
100 g socker
12 g arrowrot
2 ägg
30 g vispgrädde
30 g gräddfil
50 g mixa färsk mogen mango eller mangopuré

Tillagning

Smält smöret.

Blanda smält smör, socker, mjöl, havregryn och cocosflingor.

Bred ut i en springform (form med löstagbara kanter) och ca ½ cm tjockt.

Ställ i kylen.

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda ost, socker och arrowrot i en skål.

Blanda ägg, grädde, gräddfil och mixad mango väl i en annan skål.

Blanda i lite i taget av mangoblandningen i ostblandningen.

Bred ut mangofyllningen över bottnen.

Grädda i c:a 6-8 minuter (baka hellre lite för lite än för mycket).

Garnera med färska bär efter säsong.

Fler liknande recept