En smarrig cheesecake med smak av mogen mango.
Cheesecake, eller amerikansk ostkaka, skiljer sig väsentligt från svensk ostkaka. Om man gillar cheescake eller ostkaka är en smakfråga.
Vill man göra cheescaken i förväg så går det bra att frysa in den.
Botten
150 g smör
30 g muscavado- eller farinsocker
60 g vetemjöl
40 g havregryn
20 g cocosflingor
Mangocheesefyllning:
350 g philadelphiaost
100 g socker
12 g arrowrot
2 ägg
30 g vispgrädde
30 g gräddfil
50 g mixa färsk mogen mango eller mangopuré
Smält smöret.
Blanda smält smör, socker, mjöl, havregryn och cocosflingor.
Bred ut i en springform (form med löstagbara kanter) och ca ½ cm tjockt.
Ställ i kylen.
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ost, socker och arrowrot i en skål.
Blanda ägg, grädde, gräddfil och mixad mango väl i en annan skål.
Blanda i lite i taget av mangoblandningen i ostblandningen.
Bred ut mangofyllningen över bottnen.
Grädda i c:a 6-8 minuter (baka hellre lite för lite än för mycket).
Garnera med färska bär efter säsong.