
Nygjorda mandelgifflar som bara smälter i munnen. Blir det några över så går det bra att frysa och mikra vid oväntat besök.
Nygjorda mandelgifflar som bara smälter i munnen. Blir det några över så går det bra att frysa och mikra vid oväntat besök.
100 g smör
2 dl standard mjölk
25 g jäst
1 ägg
4 msk socker
1 krm salt
9 dl vetemjöl special
Fyllning
150 g mandelmassa
3 msk smör
Pensling
1 ägg
mandelspån
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt degspade och vispa tills allt löst sig.
Blanda i socker, salt, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en fast deg. Låt jäsa 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Rör mandelmassa och smör till mjuk fyllning.
Dela degen i tre delar. Kavla ut till runda kakor. Skär varje kaka i 8 trekantiga snibbar.
Lägg en klick fyllning på varje och rulla ihop. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån.
Låt jäsa 15 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter.