Italienska mandelskorpor är härligt goda efter maten. På traditionellt toskanskt vis ska skorporna serveras med ett litet glas vin santo eller något annat sött vitt vin. Använd mandel av god kvalitet (ej ICA:s egna varor).
Mandelbiscotti
Ingredienser (40 portion)
4 dl vetemjöl
2 ½ dl socker
½ tsk bakpulver
½ tsk riven citron
2 ägg och 1 äggula
2 dl hel oskalad mandel
1 äggula + 1 msk vatten
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och rivet citronskal.
Arbeta in ett ägg i taget + gulan. Det ska vara aningen löst.
Tillsätt mandeln. Dela degen i två delar.
Mjöla händerna och rulla ut degen till två stycken plåtlånga rullar. Lägg på plåten. Pensla med vispad äggula och vatten.
Grädda 20 minuter.
Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna. Sänk ugnen till 100 grader.
Skär längderna i 1,5 cm bitar lite på snedden.
Sätt in i ugnen och stäng av den. Låt stå i ugnen minst 40 minuter. Låt svalna på galler.