Macarons är otroligt söta, i dubbel bemärkelse.
Macarons
Ingredienser (25 portion)
175 g florsocker
125 g malda mandlar
100 g äggvita
1 nypa salt
75 g strösocker
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
75 g florsocker
Tillagning
Mixa florsocker och mandlar i en matberedare till en mycket fin blandning och sikta sedan i en skål.
Vispa äggvitan med en nypa salt i en separat skål tills mjuka toppar bildas. Vispa sedan gradvis i strösocker till en tjock och glänsande fluffig massa. (Här kan man röra i smakextrakt, som pepparmint eller citron, och motsvarande färg som blått eller gult, beroende på vilken typ av macaroons man vill ha)
Vänd ner halva mandel- och florsockerblandningen i marängen och blanda väl. Tillsätt resterande hälften med en spatel tills den är blank och har en tjock konsistens som faller av från spateln.
Skeda ner blandningen i en spritspåse försedd med en 1 cm vanligt tyll.
Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Spritsa ut små rundor av blandningen, ca 3 cm i diameter, på plåten.
Låt stå i rumstemperatur 10-15 minuter. Detta är viktigt - du ska kunna röra dem lätt utan att smet fastnar på fingarna.
Värm ugnen till 160 grader (140 grader om man har varmluft)
Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Vispa smöret tills ljuset och fluffigt och vispa sedan i florsockret, hushållsfärg och smaksättning.
Spritsa fyllning på de hälften av de avsvalnade maränger och tryck ihop med dem utan fyllning.