
God och saftig plommonkaka som förutom plommon innehåller krispiga macadamianötter och nyttig mörk choklad. Servera plommonkakan med äkta vaniljglass.
God och saftig plommonkaka som förutom plommon innehåller krispiga macadamianötter och nyttig mörk choklad. Servera plommonkakan med äkta vaniljglass.
Botten
75 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
smör till formen
Fyllning
10 plommon
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Smultäcke
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
100 g smör
50 g mörk choklad
100 g macadamianötter
Botten: Smält smöret och låt det svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt och sikta i vetemjölet med hjälp av en sil.
Vänd ner det avsvalnade smöret och rör smeten jämn.
Häll över smeten i en smord form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
Baka i ugnen c:a 20-25 minuter.
Fyllning: Kärna under tiden ur plommonen och skär dem i klyftor.
Blanda sockret och potatismjölet i en skål.
Vänd i plommonklyftorna och fördela dem över den färdiggräddade kakbottnen.
Smultäcke: Hacka samman vetemjöl, havregryn, strösocker och smör.
Grovhacka choklad och nötter och vänd ner i smulpajen.
Strö smulmassan över plommonen och baka i ugnen på c:a 30-35 minuter.