Lyxig plommonkaka

God och saftig plommonkaka som förutom plommon innehåller krispiga macadamianötter och nyttig mörk choklad. Servera plommonkakan med äkta vaniljglass.

[ssba-buttons]

Ingredienser (10 portion)

Botten
75 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
smör till formen
Fyllning
10 plommon
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Smultäcke
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
100 g smör
50 g mörk choklad
100 g macadamianötter

Tillagning

Botten: Smält smöret och låt det svalna.

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt och sikta i vetemjölet med hjälp av en sil.

Vänd ner det avsvalnade smöret och rör smeten jämn.

Häll över smeten i en smord form med löstagbar kant (24 cm i diameter).

Baka i ugnen c:a 20-25 minuter.

Fyllning: Kärna under tiden ur plommonen och skär dem i klyftor.

Blanda sockret och potatismjölet i en skål.

Vänd i plommonklyftorna och fördela dem över den färdiggräddade kakbottnen.

Smultäcke: Hacka samman vetemjöl, havregryn, strösocker och smör.

Grovhacka choklad och nötter och vänd ner i smulpajen.

Strö smulmassan över plommonen och baka i ugnen på c:a 30-35 minuter.

Fler liknande recept