Lyxig kladdkaka

En väldigt lyxig kladdkaka med världens bästa choklad, Valrhona, som ingrediens kan inte misslyckas. Och glöm inte: nio av tio säger att de älskar choklad och den tionde ljuger alltid.

Ingredienser (12 portion)

250 g osaltat smör
200 g strösocker
4 ägg
250 g Valrona Grand Cru Guanaja (70 %)
70 g vetemjöl

Tillagning

Rumstemperera ägg och smör.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och smörj kanterna med smör.

Vispa smör och socker i ca 5 minuter.

Tillsätt äggen ett och ett under omrörning. Rör till en jämn smet.

Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Den ska vara ca 50 grader när den är smält.

Rör ner den smälta chokladen i smörblandningen och blanda därefter i mjölet.

Fyll formen med chokladmassan.

Baka i ca 25 minuter. Känn efter med ett vasst föremål så att den är kladdig inuti.

Låt svalna innan den tas ur formen.

Servera med lättvispad grädde.

Fler liknande recept