En väldigt lyxig kladdkaka med världens bästa choklad, Valrhona, som ingrediens kan inte misslyckas. Och glöm inte: nio av tio säger att de älskar choklad och den tionde ljuger alltid.
Lyxig kladdkaka
Ingredienser (12 portion)
250 g osaltat smör
200 g strösocker
4 ägg
250 g Valrona Grand Cru Guanaja (70 %)
70 g vetemjöl
Tillagning
Rumstemperera ägg och smör.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och smörj kanterna med smör.
Vispa smör och socker i ca 5 minuter.
Tillsätt äggen ett och ett under omrörning. Rör till en jämn smet.
Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Den ska vara ca 50 grader när den är smält.
Rör ner den smälta chokladen i smörblandningen och blanda därefter i mjölet.
Fyll formen med chokladmassan.
Baka i ca 25 minuter. Känn efter med ett vasst föremål så att den är kladdig inuti.
Låt svalna innan den tas ur formen.
Servera med lättvispad grädde.