Limekaka

Frisk och god sockerkaka med limesmak. Servera limekakan med vispad grädde.

Ingredienser (10 portion)

75 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 lime
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
smö och ströbröd till formen

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Riv av skalet och pressa limen.

Tillsätt rivet skal och limesaft.

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.

Tillsätt det smälta smöret och grädden.

Rör samman till en smet.

Häll upp smeten i en väl smord och bröad form på c:a 1 ½ liter.

Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 35-40 minuter. (Känn efter med en sticka att kakan är klar.)

Låt kakan svalna lite innan den stjälps ur formen.

Fler liknande recept