Lemon Meringue Cupcakes

Läckra och fräscha cupcakes med marängfrosting med härlig citronsmak.

[ssba-buttons]

Ingredienser (12 portion)

Muffins
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
125 g osaltat smör
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning
lemoncurd
Marängfrosting
4 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk citronsaft

Tillagning

Muffins: Sätt ugnen på 175 grader

Vispa ägg och strösocker en stund, så att det blir ljust och luftigt.

Tillsätt smält smör och mjölk under fortsatt vispning.

Tillsätt de torra ingredienserna i omgångar under fortsatt vispning.

Fyll formarna till 2/3 och grädda tills de fått färg och är torra inuti, använd teststicka.

Låt svalna.

Fyllning: Skär av ett litet lock och gröp ur. Fyll med lemon curd och sätt tillbaka locket.

Marängfrosting: Vispa äggvitorna tillsammans med sockret och citronsaften ett par minuter. 

Fortsätt sedan att vispa marängen över en kastrull med sjudande vatten. 

Vispa tills det blir tjockt och krämigt och marängen ska kännas fingervarm och sockret ha smält helt. Det tar ca 10 minuter.

Ta skålen bort från värmen och vispa vidare tills marängen svalnat, den här delen tar en stund och görs lättast med en maskin av KitchenAid-typ, men man kan göra det för hand om man är uthållig. IU maskin tar det ca 10 minuter och förhand ungefär det dubbla. Vispa tills marängen börjar kännas småseg och går att vända upp-och-ned utan att den rinner ut.

Ställ i kylskåpet ett tag.

Spritsa på frostingen på muffinsen.

Bränn av försiktigt med en gasbrännare.

Fler liknande recept