Langos

Ungerskt bröd som man kan variera med många olika pålägg.

Ingredienser (8 portion)

Deg
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 riven kokt potatis
1 tsk salt
7 dl+1 dl vetemjöl
friteringsolja
Garnering
gräddfil
hackad rödlök
vitlök blandat med olivolja

Tillagning

Smula jästen i en bunke.

Rör ut jästen i vattnet.

Blanda degvätskan med riven potatis, salt och mjöl.

Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg.

Jäs degen i 30-40 minuter.

Arbeta in lite mer mjöl i degen.

Dela degen i 8 bitar.

Kavla ut till rundlar 10-15 cm diameter.

Jäs dem ca 15 minuter på mjölat bakplåtspapper.

Hetta upp oljan, 2-3 cm i en tjockbottnad kastrull.

Fritera brödet någon minut på varje sida tills det fått en gyllenbrun färg.

Garnera med vitlök eller hackad lök och gräddfil.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält