Lahmacun

Pizzaliknaderätt som framförallt serveras i den kurdiska-delen av Turkiet.

Ingredienser (4 portion)

Deg
3 ½ dl vetemjöl
1 msk olivolja
½ tsk strösocker
1 tsk salt
2 dl vatten
Fyllning
200 g lammfärs
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk pulbiber (eller chilipulver)
1 tomat
1 knippe persilja
1 grön paprika
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Häll mjölet i en bunke och för en grop i mitten.

Häll i salt, strösocker och olja.

Knåda fram en jämn deg genom att tillsätta vatten lite i taget.

Låt degen vila 30 minuter under fuktig bakduk.

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka persilja lök och vitlök.

Skala tomaten och skär i små tärningar.

Skölj paprikan och skär i små tärningar.

Lägg lammfärsen i en skål.

Blanda med persiljan löken vitlöken tomaten och paprikan.

Tillsätt tomatpuré och pulbiber.

Bearbeta det hela till en jämn smet.

Strö mjöl på ett bakbord.

Dela degen i 4 delar.

Platta till degklumparna och kavla sedan ut till runda kakor.

Fördela färsblandningen över kakorna.

Grädda mitt i ugnen c:a 10 minuter.

Lägg gärna på lite färsk persilja som dekoration efter gräddningen.

Fler liknande recept