Krokantrulle

Härligt krispig rulle fylld med chokladkräm. Krokantrullar bör förvaras i kylskåp och helst serveras inom några timmar efter att de är klara.

Ingredienser (12 portion)

1 dl sötmandel
¾ dl strösocker
50 g smör
1 ½ msk vetemjöl
1 ½ msk grädde
1 msk ljus sirap
100 g blockchoklad
Chokladkräm
100 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
3 msk florsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

Skåla, skala och hacka mandeln.

Blanda mandeln, strösocker, smör, vetemjöl, grädde och sirap i en kastrull.

Låt sjuda under lätt omrörning.

Fördela smeten genom att klicka ut den på en papprad plåt.

Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter.

Lått svalna lite på plåten och rulla den därefter runt t.ex. en trägaffels skaft så att det blir rullar.

Låt rullarna svalna.

Blanda alla ingredienser till chokladkrämen.

Spritsa in krämen i krokantrullarna.

Smält blockchokladen försiktigt i mikron.

Doppa ändarna på krokantrullarna i chokladen och lägg dem sen på en tallrik med bakplåtspapper eller liknade och ställ in i kylskåpet.

Fler liknande recept