Härligt krispig rulle fylld med chokladkräm. Krokantrullar bör förvaras i kylskåp och helst serveras inom några timmar efter att de är klara.
Krokantrulle
Ingredienser (12 portion)
1 dl sötmandel
¾ dl strösocker
50 g smör
1 ½ msk vetemjöl
1 ½ msk grädde
1 msk ljus sirap
100 g blockchoklad
Chokladkräm
100 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
3 msk florsocker
Tillagning
Sätt ugnen på 150 grader.
Skåla, skala och hacka mandeln.
Blanda mandeln, strösocker, smör, vetemjöl, grädde och sirap i en kastrull.
Låt sjuda under lätt omrörning.
Fördela smeten genom att klicka ut den på en papprad plåt.
Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter.
Lått svalna lite på plåten och rulla den därefter runt t.ex. en trägaffels skaft så att det blir rullar.
Låt rullarna svalna.
Blanda alla ingredienser till chokladkrämen.
Spritsa in krämen i krokantrullarna.
Smält blockchokladen försiktigt i mikron.
Doppa ändarna på krokantrullarna i chokladen och lägg dem sen på en tallrik med bakplåtspapper eller liknade och ställ in i kylskåpet.