Krispig smulpaj med blåbär

Om det blir spontanfest är det kladdkaka eller smulpaj som gäller. Det här receptet på smulpaj är fyllt med supernyttiga blåbär och krispiga digestivekex.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

Smuldeg
100 g smör
2 msk strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4-5 digestivekex
Övrig fyllning
250 g frysta blåbär
2 msk socker
½-1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Finfördela smöret och mortla digestivekexen. Blanda med övriga ingredienser till en smuldeg.

Häll blåbären i en pajform.

Strö över socker, potatismjöl och vaniljsocker.

Föredela smuldegen över blåbären.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Servera med vaniljglass.

Fler liknande recept