Krämmassa

God vanilj- och mandelmassekräm som passar att fylla bullar och andra bakverk med.

[ssba-buttons]

Ingredienser (1 portion)

150 g nyskållad och nymald mandel
150 g strösocker
ev. lite vatten
½ vaniljstång
250 g mjölk
3 äggulor
20 g maizena
12 g smör

Tillagning

Blanda mald mandel och strösocker. Det kan behövas lite vatten för att få ihop det till en massa. Ställ kallt minst någon timme. Gärna längre.

Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna.

Häll mjölk och frön i en liten kastrull. Koka upp under omkörning och dra åt sidan och sätt på ett lock och ställ ut sidan ett tag.

Vispa äggulor och socker lätt och tillsätt mjölet. Slå över mjölken och blanda ordentligt. Häll tillbaka i kastrullen.

Koka upp under omkörning. Tillsätt smöret och vispa tills det smält. Sätt ner kastrullen i ett isvattenbad och låt svalna.

Blanda mandelmassa och 100 g vaniljkräm. Häll i en spritspåse och lägg den i kylskåpet tills den ska användas.

Fler liknande recept