Krabbelurer är tjocka pannkakor som smakar mer åt sockerkakshållet. Konsistensen är härligt porös men ändå hård. I det här receptet serverar vi en god smörkräm till.
Krabbelurer med smörkräm
Ingredienser (20 portion)
Krabbelurer
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
1,5 dl socker
1 dl mjölk
Smörkräm
2 msk smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
ev lite kaffepulver
Tillagning
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk.
Grädda krabbelurerna i en plättlagg, c:a en halv smet till varje. Stek på medelvärme på bägge sidorna. De ska få en fin stekyta och jäsa upp något.
Blanda ingredienserna till smörkrämen.
Servera krabbelurerna nygräddade med en klick smörkräm.