
Dessa korvbröd blir godare än de du hittar i bröddisken hos din närmaste handlare. Visst, det tar tid – men det är värt det.
Dessa korvbröd blir godare än de du hittar i bröddisken hos din närmaste handlare. Visst, det tar tid – men det är värt det.
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
50 g jäst
3 dl mjölk
3 msk raps- eller matolja
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, salt och smulad jäst i en bunke.
Värm mjölken och oljan i en kastrull tills det blir fingervarmt.
Häll mjölken över mjölet och kör med elvisp eller elkrokar i c:a 5 minuter tills degen är blank och fin.
Tag upp degen och rulla ut den till en längd.
Dela längden i 16-20 bitar och forma till korvbröd.
Lägg på en plåt och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.