När man vill få lite extra gammaldags känsla är knäckäpplen oslagbara! Skär gärna till egna pinnar av björk och stick ner i äpplena.
Knäckäpplen är en verklig färskvara så mumsa i er dem samma dag som de tillagas.
Använd en hushållstermometer som tål hög temperatur eller prova om sockersmeten är klar genom tipset i beredningen.
8 pinnar
8 små röda äpplen, gärna Ingrid Marie
2 dl riven kokos
Sockerlag
6 dl strösocker
¾ dl vatten
2 msk glykos
7-8 droppar röd karamellfärg
Koka ihop socker, vatten och glykos i en kastrull tills blandningen är ca 140 grader. Man kan också prova om sockerlagen är klar genom att doppa en pinne i lagen och sedan doppa den i ett glas med kallt vatten. Stelnar sockerlagen är den klar.
Rör i karamellfärgen.
Stick pinnarna i äpplena. Häll kokosen på ett fat.
Doppa äpplena ett och ett i sockerlagen och rulla dem genast i kokos. Låt kallna på ett bakplåtspapper.