
Kanelbullar som garanterat smälter i munnen.
Vetedeg
2 ½ dl mjölk
50 g jäst
350+250 g vetemjöl special
2 msk+¾ dl strösocker
½ tsk salt
½ tsk nymald kardemumma
1 ägg
100 g rumstempererat smör
Mandelremonce
75 g mandel
75 g strössocker
1 msk kallt vatten
75 g rumstempererat normalsaltat smör
Kanelsocker
50 g strösocker
5 g vaniljsocker
5 g kanel
Utbakning
lite vetemjöl special
1 rumstemperterat och uppvispat ägg
pärlsocker
Vetedeg: Häll mjölk och jäst i en matberedare eller KitchenAid Artisan. Kör snabbt tills jästen löst sig.
Tillsätt den stora mängden vetemjöl special och den lilla mängden strösocker. Knåda några minuter. Låt jäsa i en halvtimme.
Tillsätt resten av vetemjölet och strösockret, samt saltet, kardemumman och ägget. Klicka i smöret.
Knåda i 4-5 minuter.
Lägg över allt i en skål och täck över noga. Låt jäsa i 30 minuter.
Mandelremonce: Skålla och skala mandel.
Kör mandeln i en matberdare.
Tillsätt strösockret och vattnet. Kör till en massa.
Tillsätt smöret och blanda väl.
Kanelsocker: Blanda alla ingredienser.
Knåda den färdigjästa deg lätt och kavla ut den på ett lätt mjölat bakbord. 30 cm bred och 3-4 mm tjock.
Bred på mandelremonce och strö över rikligt med kanelsocker.
Rulla ihop och dela degen i 16 delar.
Lägg bitarna i bullformar och låt jäsa i 40-45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
Låt svalna under bakduk på galler.
Servera med mjölk, saft eller kaffe.