
Kaffesmakande kladdig kladdkaka toppad med hackad choklad.
Kaffesmakande kladdig kladdkaka toppad med hackad choklad.
2 ½ dl strösocker
1 ½ tsk snabbkaffepulver
3/4 dl kakaopulver
2 ägg
1 ½ krm salt
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
ströbröd
Garnering
1 dl grovt hackad choklad
Till servering
lättvispad grädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och bröa en form som är 24 cm i diameter.
Mortla kaffepulvret.
Blanda socker, snabbkaffepulver, kakaopulver, salt, vetemjölet och vaniljsockret väl i en stor skål.
Smält smöret och häll ner det i bunken. Rör om och rör ner äggen ett och ett.
Häll smeten i den bröade kakformen strö på den hackade chokladen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 13-14 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den få svalna av.
Servera kladdkakan med lättvispad grädde.