Kladdig kladdkaka

Kaffesmakande kladdig kladdkaka toppad med hackad choklad.

Ingredienser (8 portion)

2 ½ dl strösocker
1 ½ tsk snabbkaffepulver
3/4 dl kakaopulver
2 ägg
1 ½ krm salt
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
ströbröd
Garnering
1 dl grovt hackad choklad
Till servering
lättvispad grädde

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra och bröa en form som är 24 cm i diameter.

Mortla kaffepulvret.

Blanda socker, snabbkaffepulver, kakaopulver, salt, vetemjölet och vaniljsockret väl i en stor skål.

Smält smöret och häll ner det i bunken. Rör om och rör ner äggen ett och ett.

Häll smeten i den bröade kakformen strö på den hackade chokladen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 13-14 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den få svalna av.

Servera kladdkakan med lättvispad grädde.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält