En barnslig bakelse som även faller vuxna i smaken.
Kermitbakelser
Ingredienser (6 portion)
sockerkaksbotten
grön marsipan
röd marsipan
ofärgad marsipan
svart marsipan
hallonsylt
vispgrädde
Tillagning
Skär ut 6 stycken runda bottnar (c:a 6 cm i diameter) ur sockerkaksbotten.
Kavla ut den gröna marsipanen till rundlar lite större än tefat.
Bred hallonsylt på varje sockerkaksbotten.
Vispa grädden och lägg rikligt med grädde ovanpå hallonsylten.
Klä in varje bakelse med grön marsipan. Skär bort det som blir över.
Skär en skåra i varje bakelse och tryck till så att en mun formas.
Kavla ut den röda marsipanen och skär till "tungor". palcera tungorna i "munnen".
Gör små runda ögon av den ofärgade marsipanen och den svarta marsipanen.
Ställ kallt i väntan på servering.