Ett hetare och ganska nyttigt hemgjort helggodis som passar både till jul och helloween.
Pecannöten växer vilt i södra USA och Mexico. Den påminner om valnöten både till utseende, användning och smak.
Ett hetare och ganska nyttigt hemgjort helggodis som passar både till jul och helloween.
Pecannöten växer vilt i södra USA och Mexico. Den påminner om valnöten både till utseende, användning och smak.
3 msk strösocker
4 msk ljus sirap
1 tsk salt
några varv nymald svartpeppar
1-2 krm cayennepeppar
4 dl pecannötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop strösocker, sirap, salt, svartpeppar och cayennepeppar i en liten kastrull.
Låt blandningen koka ihop ett par minuter.
Rör ner pecannötterna i kastrullen.
Sprid ut nötterna med lite av såsen på en bakpapperstäckt plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Rör om med en gaffel efter halva tiden.
Häll över nötterna på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra med en kockpincett. Låt svalna.