Kakmonster

Bakning kan vara som trolleri! Ungar gillar att förvandla kakor till figurer om kakorna är hembakta eller köpta spelar noll roll. Med lite smält choklad och en påse godis kan man ha hur kul som helst!

Överbliven choklad: Choklad innehåller en hel del fett, så spola inte ner den i avloppet. När du rengör bunkar och redskap, ställ dem i 75 graders ugn ett par minuter. Torka av chokladen med papper.

Ingredienser (30 portion)

Kolavippenkakor (det vill säga 30 st dö goda kolakakor!)
100 g smör
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
1 msk sirap
Att smälta choklad
blockhoklad
Florsockerglasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
karamellfärg
Kristyr (hård glasyr)
5 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk ättika

Tillagning

Kolavippenkakor: Sätt ugnen på 175 grader.

Hyvla smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Lägg smöret
i en bunke och vispa ner sockret tills det blir pösigt. Blanda ihop allt.

Arbeta ihop degen till en rulle och skär kolakakor. Grädda på bakplåtspapper i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

Att smälta choklad: Lägg ett par rutor mörk eller ljus blockchoklad (inte vit choklad) på ett fat och värm 20 sekunder i mikron på full effekt. Rör runt med en bomullspinne och dutta på godisbitarna för att göra ögon och för att fästa dem på kakorna.

Ska du smälta större mängder choklad, lägg blockchokladsrutor i en glasburk och låt stå cirka 10-15 minuter i 75 graders ugn. Rör om. Det som blir över kan smältas igen.

Florsockerglasyr: Rör ihop ingredienserna till en smidig glasyr med en visp eller en gaffel.

Färga glasyren med karamellfärg.

Kristyr: Blanda allt i en skål. Vispa med elvisp tills det bildas styva toppar.

Färga om du vill eller spritsa den som den är. Då blir den helt vit.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält