Julstjärnor

Innan finska separatister skriver kommentarer som “dettaaa e int finska juuuulstjärnor” så ber vi att få det noterat att vi enbart har kallat dem för “julstjärnor”.

Finska julstjärnor görs med nånslags katrinplommonmos. Vi tog svensk hallonsylt istället. Våra blev garanterat snyggare och säkert godare.

Här finns vårt recept på smördeg.

[ssba-buttons]

Ingredienser (10 portion)

1 sats smördeg
hallonsylt
1 dl florsocker
ca 1 msk kallt vatten

Tillagning

Sätt ugen på 225 grader.

Kavla ut smördegen på ett lätt mjölat bakbord till storleken 18 x 45.

Skär i 10 kvadrater. Skär fyra snitt nästan in till mitten från hörnorna. Vik in varannan flik till mitten och tryck till.

Lägg en klick hallonsylt i mitten.

Lägg på kalla plåtar med bakplåtspapper.

Låt vila 5 minuter.

Grädda mitt i ugnen i 13-14 minuter. Sänk värmen till 200 grader efter 2 minuter.

Låt svalna på galler.

Blanda florsocker och vatten till glasyr och lägg en klick på varje kaka.

Fler liknande recept