Jitterbuggare

Klassisk kaka som hamnat lite i skymundan bakom cupkakes, macarons, muffins och vulgärt stora kanelbullar. Men det kanske är dags för rennässans för denna lättbakade och svängiga kaka.

Recept ger en plåt, men kan enkelt dubblas.

Ingredienser (30 portion)

140 g vetemjöl
½ dl strösocker
1 äggula
100 g smör
Fyllning
1 äggvita
2 msk strösocker

Tillagning

Arbeta ihop mjöl. socker, äggula och smör. Lägg degen i kylskåpet.

Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning.

Sätt ugnen på 175 grader.

Kavla ut degen till en 15x30 cm rektangel.

Bred ut fyllningen.

Rulla ihop som en rulltårta från kortsidan.

Skär i halvcentimeter tjocka skivor och lägg dem på en plåt.

Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på plåten.

Fler liknande recept