Att göra sin egen pasta är enkelt. Med denna pastadeg kan man till exempel göra sin egen tagliatelle, ravioli och egna lasagneplattor.
Hemlagad pasta
Ingredienser (4 portion)
3 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 äggulor
3 msk olivolja
3 msk vatten
½ tsk salt
Tillagning
Klassisk metod: Mät upp mjölet på ett bakbord.
Vispa ihop ägg, äggulor, salt, vatten och olivolja till en smet.
Gör en grop i mjölet och smeten i äggblandningen.
Arbeta in mjölet och knåda degen elastisk.
Enkel metod: Blanda alla ingredienser i en matberedare på full fart i 60 sekunder.
Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp minst 45 minuter.
Dela degen i två lika stora delar.
Kavla och forma degen i pastamaskin. Alternativt kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn platta. Skär till olika former.
Låt pastan ligga och torka en stund innan den kokas.